Ge näring till en livslång fascination för böcker

Det som ofta inleds med att lyssna till sagor lästa av en förälder, resulterar för många människor i en bestående passion för att läsa böcker. Vägen till den öppnas i och med läskunnigheten och följer oss sedan genom hela livet. Det fantastiska med just det här intresset är att det kan anta så många olika skepnader, för om det är någonting som är anpassningsbart efter lust och smak så är det litteratur. När du eller ditt barn läst ut böckerna om Pippi Långstrumps nervkittlande äventyr är det bara att byta till Tove Janssons vackert illustrerade klassiker om Mumintrollet och hans kära familj. Om det sedan behövs lite ombyte efter att ha plöjt igenom en av J.K. Rowlings böcker om Harry Potter så kanske “ Tilly som trodde att” av Eva Staaf, kan bli någorlunda verklighetsförankrade kontraster till Potters magiska värld.Ge näring till en livslång fascination för böcker 2

 

Hitta rätt bok till din smak
Ofta har man redan planer för vad man ska läsa som nästa bok, men ibland uppstår det en lucka. Efter att ha läst den sista meningen i en uppslukande berättelse och lagt den ifrån sig inser man att man inte vet vilken bok man ska gripa efter. Det är här som hemsidor för bokförsäljning kommer in i bilden. De är för det mesta mycket informativa och ger gärna tips på läsupplevelser som du möjligen inte skulle ha snubblat över på andra vägar. Med hjälp av olika kategorier kan du orientera dig efter om du letar skönlitteratur eller litteratur av annat slag, och få hänvisningar om reaböcker och rabatter. Om det så rör sig om svenska barnvisor, bildböcker eller ungdomsdeckare, så kommer du med stor sannolikhet att hitta det du söker. Kanske har du till och med turen att hitta rätt inom rabatterbjudandena, så att valet dessutom blir billigt.

 

Medlemskap som sparar tid
När du blir medlem kan du köpa en bok, få den levererad illa kvickt och betala med metoder som gör ditt inköp lätt att avsluta. Visst, du skulle även kunna ta dig till ett bibliotek och söka igenom bokhyllorna där efter nästa bok, men där känns det kanske mindre säkert att du verkligen hittar någonting och om du har en särskild bok i sinnet så kan den vara utlånad. Hos bokförsäljaren kan den visserligen vara slutsåld, men det hör till de absoluta undantagssituationerna.

 

Taggar: ,

 
 
 
 
 
 

Copyright © 2024 Bruhnforlag – En sajt om framgångsrika barn- och ungdomsberättelser